Permanent hårfjerning

Overvejer du permanent hårfjerning, med laser?

Permanent hårfjerning, er hårfjerning med laser. Det er en medicinsk procedure, der bruger en koncentreret lysstråle til at fjerne uønsket hår.
Under laserhårfjerning udsender en laser et lys, der absorberes af pigmentet (melanin) i håret. Lysenergien omdannes til varme, som beskadiger de rørformede sække i huden (hårsækkene), der producerer hår. Denne skade hæmmer eller forsinker fremtidig hårvækst. 

Er permanent hårfjerning effektivt?

Selvom laser hårfjerning effektivt forsinker hårvæksten i lange perioder, resulterer det normalt ikke i permanent hårfjerning. Der er behov for flere laserhårfjerningsbehandlinger til indledende hårfjerning, og vedligeholdelsesbehandlinger kan også være nødvendige. Laser behandling til hårfjerning siges at være den mest smertefri hårfjerningsmetode der findes. Laser hårfjerning er mest effektiv for folk, der har lys hud og mørkt hår, men det kan med succes bruges på alle hudtyper. Der findes flere forskellige laser-typer, tilpasse forskellige hudtyper, og mål. AA

Almindelige behandlingssteder omfatter ben, armhuler, overlæbe, hage og bikinilinjen. Det er dog muligt at behandle uønsket hår i næsten alle områder, undtagen øjenlåget eller det omkringliggende område. Hud med tatoveringer bør heller ikke behandles.

Hårfarve og hudtype påvirker succesen med laserhårfjerning. Grundprincippet er, at hårets pigment, men ikke hudens pigment, skal absorbere lyset. Laseren skal kun beskadige hårsækken og samtidig undgå skader på huden. Derfor resulterer en kontrast mellem hår og hudfarve – mørkt hår og lys hud – i de bedste resultater.
 
Risikoen for skader på huden er større, når der er ringe kontrast mellem hår og hudfarve, men fremskridt inden for laserteknologi har gjort laserhårfjerning til en mulighed for folk, der har mørkere hud. Laserhårfjerning er mindre effektiv til hårfarver, der ikke absorberer lys godt: grå, rød, blond og hvid. Laserbehandlingsmuligheder for lyst hår bliver dog fortsat udviklet.

Er der risici forbundet med laser hårfjerning?

Risikoen for bivirkninger varierer med hudtype, hårfarve, behandlingsplan og overholdelse af før- og efterbehandlingspleje. De mest almindelige bivirkninger ved laser hårfjerning omfatter:
Hudirritation. Midlertidigt ubehag, rødme og hævelse er muligt efter hårfjerning med laser. Eventuelle tegn og symptomer forsvinder typisk inden for flere timer.
Pigmentændringer. Laserhårfjerning kan gøre den berørte hud mørkere eller lysere. Disse ændringer kan være midlertidige eller permanente. Hudlysning påvirker primært dem, der ikke undgår soleksponering før eller efter behandlingen, og dem, der har mørkere hud.
Sjældent: kan laserhårfjerning forårsage blærer, skorpedannelse, ardannelse eller andre ændringer i hudens tekstur. Andre sjældne bivirkninger omfatter gråning af behandlet hår eller overdreven hårvækst omkring behandlede områder, især på mørkere hud.

Laserhårfjerning anbefales ikke til øjenlåg, øjenbryn eller omkringliggende områder på grund af muligheden for alvorlig øjenskade.

Hvordan forbereder du dig på behandlingen?

Hvis du er interesseret i laser hårfjerning, skal du vælge en læge, der er certificeret inden for et speciale som dermatologi eller kosmetisk kirurgi og har erfaring med laser hårfjerning på netop din hudtype. Hvis en lægeassistent eller autoriseret sygeplejerske vil udføre proceduren, skal du sørge for, at en læge overvåger og er tilgængelig på stedet under behandlingerne. Vær forsigtig med spabade, saloner eller andre faciliteter, der tillader ikke-medicinsk personale at udføre laserhårfjerning. 

Planlæg en konsultation med lægen for at afgøre, om dette er en passende behandlingsmulighed for dig. Din læge vil sandsynligvis gøre følgende:
Gennemgå din sygehistorie, herunder brug af medicin, historie med hudsygdomme eller ardannelse og tidligere hårfjerningsprocedurer
Diskuter risici, fordele og forventninger, herunder hvad laser hårfjerning kan og ikke kan gøre for dig
Tag billeder, der skal bruges til før-og-efter-vurderinger. 

Diodelaser

Skønhed24

Diodelaser hårfjerning

En diodelaser er den seneste banebrydende teknologi inden for laserhårfjerningssystemer. Den bruger en lysstråle med et smalt fokus til at målrette mod specifikke områder i huden. Diodelasere tilbyder de dybeste penetrationsniveauer, hvilket giver de mest effektive resultater efter behandlingen. Det siges også at være et af de yderst skånsomste hårfjerningsmetoder. 
 
Diodel laserteknologi opvarmer selektivt målstederne, mens den efterlader det omgivende væv ubeskadiget. Diodelaser behandler uønsket hår ved at beskadige melaninet i hårsækkene, hvilket forårsager forstyrrelser i hårvæksten. 

Klinisk beviste resultater
Diodeteknologi har vist sig at være effektiv i forskellige kliniske undersøgelser og bedømmelser. 

 
Komfortabel behandling
I modsætning til andre laser hårfjerningssystemer, behøver du ikke bekymre dig om ubehaget. En diodelaser kan bruges med en køleteknologi. Dette forbedrer patientens komfort niveau.

Der vil kun være en prikkende fornemmelse, når laseren brænder hårsækkene væk på de målrettede steder. Hvis du planlægger at behandle følsomme områder, så forhør dig først med din læge om en bedøvende creme. Efter behandlingen kan du bruge en beroligende lotion eller en ispose til at afkøle huden. 

 

Andre lasertyper

Ip laser hårfjerning 
Hvad er IPL?
IPL står for ”Intense Pulsed Light” og er en type lysbehandling, der bruger stærke lysimpulser til at stimulere eller behandle forskellige problemer i huden. 
 
Hvordan fungerer IPL-laser behandling? 
Lyset, der kommer ud af en IPL-enhed, absorberes af pigmentet i håret, hvilket forårsager en ophobning af energi, som bliver til varme Tænk på en sort T-shirt på en solskinsdag. Varmen rejser sig ned i håret og deaktiverer eller ødelægger de celler, der laver nye. 
 
Gør IPL ondt?
Du har sandsynligvis hørt forskellige svar på dette spørgsmål, da svaret virkelig afhænger af din smertetærskel. Fornemmelsen sammenlignes generelt med følelsen af et elastikbånd – men de bedste IPL-enheder derude virker så hurtigt, at du knap nok har tid til at registrere det. 
 
Hvor lang tid tager en IPL-behandling? 
Nogle kan se resultater på så lidt som tre uger – men igen, det nøjagtige tidspunkt vil variere fra person til person, afhængigt af forskellige faktorer, da hår har en vækstfase, en hvilefase og en hårtabsfase.
En af hovedårsagerne til, at du skal lave gentagne behandlinger med IPL eller endda laser, er fordi dine hår ikke alle er i samme fase af cyklussen på samme tid. Så for at fange dem alle, og for at slippe af med dem permanent, skal du næsten jagte cyklusserne. Det er grunden til at IPL-behandlinger ofte gentages hver fjerde uge efter den indledende ugentlige behandlingsfase.
 
Hvem er egnet til en IPL-behandling? 
Uanset om du booker ind på en klinik eller investerer i en hjemme-IPL-maskine, er det afgørende først at vurdere din egnethed.

For det første er ikke alle hudtoner egnede til IPL. Da teknologien virker ved at målrette mod pigmentet i håret, skal der være en bemærkelsesværdig forskel mellem din hudtone og din hårfarve. De fleste eksperter fraråder at bruge en IPL-maskine på sort hud, da der er risiko for skader og misfarvning, og dem med lysblondt og rødt hår bør ligeledes sidde denne behandling ude.

Det siges at de hurtigste og bedste resultater sandsynligvis kun vil være på nogen, der har fint, mørkt hår og relativt lys hud. Hvis du har underliggende hud- eller medicinske problemer, såsom PCOS eller problemer med skjoldbruskkirtlen, kan du opleve, at behandlingen tager længere tid. Så der er mange individuelle faktorer, som man skal overveje. 
 
Brazil laserhårfjerning
Hvad er brazil hårfjerning
Brasiliansk laserhårfjerning fjerner alt eller næsten alt kønsbehåring, og er en effektiv måde at opnå en glat bikini linje. Det er en mere permanent hårfjerningsbehandling end voksning eller barbering. Laseren retter sig mod follikler, udsender lysenergi og stopper hårvæksten. Og det kan klares på mindre end en time. Med brasiliansk hårfjerning vil du få en glat og ren hud. 
 
Med brasiliansk hårfjerning er du bikini-klar hver dag
Du behøver ikke længere holde øje med din bikini-vækst og gå igennem den ubehagelige fase, hvor du lader hårene blive lange nok til, at voksen kan dække og gribe dem. Din laserglatte, hårløse og friske bikinilinje og intime område forbliver sådan i flere måneder ad gangen.

I stedet for en månedlig tur til voksbehandleren for en voksning, kan du tage til indkøbscenteret eller til en frokostaftale med det samme. 
 
Undgå knopper og indgroede hår
Brasiliansk laserhårfjerning er den eneste hårfjerningsmetode, der ikke vil skabe smerten og vansiringen af indgroede hår. Fordi laseren ødelægger folliklen, vokser hår normalt ikke igen. I de få tilfælde, hvor nogle omstrejfende hår vokser igen, fordi folliklen endnu ikke er blevet fuldstændig ødelagt, kommer de blødere og finere tilbage.

Hele din bikini og det intime område er fri for hår og fri for knopper. Du kan også slappe af, velvidende at du ikke ved et uheld kommer til at skade dig selv med en barbermaskine eller for aggressiv voksning.

Vil du være hårfri og glat året rundt, så smid din skraber eller barbermaskine – eller begge ud, og erstat dem med permanent hårfjerning, der sikre dig en smuk og silkeblød krop året rundt! 

Få mere dybdegående information om både fillers, botox. ansigtsbehandlinger m.m. her på siden.