Fillers

Fylder fillerinjektioner linjer og rynker ud?

Det korte svar er ja! Fillers er injektioner, der fylder rynker og glatter linjer i dit ansigt. Der findes flere typer hudfyldstoffer. Sundhedsudbydere injicerer normalt hudfyldstoffer i områderne omkring dine øjne, mund og næse. Denne almindelige kosmetiske procedure giver typisk resultater med det samme og kan vare måneder eller år. 
 
Filler-injektioner er en form for ikke-kirurgisk kosmetisk behandling. Fillers fylder rynker, udglatter linjer og genopretter volumen i dit ansigt. Læger injicerere disse stoffer lige under din hud. 

Folk vælger at få fillers for at forbedre deres ansigtstræk, få bugt med mørke rander under øjnene, få et mere ungdommeligt udseende, og mere spændstig hud. Denne behandling tager normalt mindre end en halv time, og restitutionstiden er minimal. Resultater ses med det samme og varer måneder til år afhængigt af typen af fyldstof og placeringen. 

Der findes flere slags hudfyldstoffer. Som med enhver kosmetisk procedure er der risici, herunder infektion, blødning og blå mærker.

Hvorfor bruges dermale fyldstoffer, som fillers?

Når du bliver ældre, begynder din krop at miste kollagen. Kollagen er et vigtigt stof, der findes over hele din krop, din hud, muskler, knogler og bindevæv. Nedsat mængder af kollagen i din hud forårsager løs hud og tab af volumen. Huden bliver tyndere, mister sin elasticitet og begynder at synke.

Du kan vælge at få dermal fillers til:
Tilføj volumen til slap hud
Gør dine ansigtstræk mere symmetriske.
Fyldige læber og kinder.
Udglatte rynker i dit ansigt 
Nogle lægemidler ordineret til behandling af medicinske tilstande som HIV og AIDS kan forårsage tyndhed i dit ansigt. Nogle mennesker vælger at få hudfyldstoffer for at genoprette volumen til deres ansigt efter at have taget disse medikamenter.

 
Hvor almindelige er dermale fyldstoffer? 
Dermale fyldstoffer er meget almindelige. Hvert år i USA vælger mere end 3 millioner mennesker at få dermal fillers.

Hvilke typer dermale fyldstoffer er der?
Der findes mange typer hudfyldstoffer. Ud over “hyldevare” fyldstoffer, der bruger syntetiske (menneskeskabte materialer) og stoffer, der naturligt forekommer i din krop, kan sundhedsudbydere bruge fedt fra din egen krop. Sundhedsudbydere kalder denne procedure for “autolog fedttransplantation”, hvor de fjerner fedt fra en del af din krop og sprøjter det ind i dit ansigt.
 
Hvad sker der før en filler-behandling? 
Før du får dermal fillers, skal du have en konsultation med din sundhedsplejerske. Du ønsker måske at se en hudlæge, en sundhedsudbyder, der har specialiseret sig i at pleje huden. De vil undersøge dit ansigt og spørge om dine mål og hvilke områder du gerne vil forbedre.

De kan markere dit ansigt med en pen eller markør for at vise, hvor injektionerne vil være. De kan også tage billeder af dit ansigt. Din specialiserede sygeplejerske vil anbefale en bestemt type fyldstof eller fyldstoffer og gennemgå mulige bivirkninger og restitutionstid.
 
Under konsultationen vil din sygeplejerske også spørge om din sygehistorie. Det er vigtigt at fortælle dem, hvis du tager nogen form for medicin, da nogle lægemidler kan øge risikoen for komplikationer efter at have fået fyldstoffer. Fortæl din sundhedsplejerske, hvis du har:
Allergier.
Blå mærker eller blødninger efter lignende procedurer.
Neurologiske problemer.
Andre hudforhold, der er værd at være opmærksom på.

Er der nogen fordele ved at få lavet behandling, med netop fillers?

Mange mennesker ser resultater af fillers med det samme. Injektionerne tager normalt mindre end en time, og du kan få dem direkte på din læges kontor. Fordi det er en ikke-kirurgisk behandling, er restitutionstiden minimal.

Afhængigt af typen af ​​fyldstof kan resultaterne vare måneder eller endda år. Nogle fyldstoffer virker i mere end to år. Dermale fyldstoffer er også typisk billigere end kirurgiske indgreb. 

Hvad er risiciene eller komplikationerne ved fillers? 
– Alvorlige komplikationer er sjældne, og nogle af disse bivirkninger er kun midlertidige. Men som med enhver kosmetisk behandling er der risici. De omfatter:
– Asymmetrisk udseende.
– Blødning, blå mærker, rødme, smerte og hævelse.
– Skader på din hud, som kan forårsage ar.
– Infektion, som kan føre til nekrose (død af den inficerede hud) i alvorlige tilfælde.
– Klumper eller knopper under din hud.
– Følelsesløshed.
– Bumser, der ligner akne 
– Udslæt og kløe.


Sjældent har folk problemer med synet efter filler injektioner. Hvis du har problemer med dit syn, sammen med svaghed, ubehag eller smerter på den ene side af din krop, skal du straks søge lægehjælp.