Botox injektioner

Hvad er botox egentlig?

Botox er et lægemiddel, der svækker eller lammer muskler. I små doser kan det reducere hudrynker og hjælpe med at behandle nogle medicinske tilstande.
Selve botoxen er et protein fremstillet af botulinumtoksin, som bakterien Clostridium botulinum producerer. Dette er det samme toksin, der forårsager sygdommen botulisme.
Botox er et giftstof, men når lægerne bruger det korrekt og i små doser, kan det have fordele. Det har både kosmetiske og medicinske anvendelser.

Som en kosmetisk behandling kan botox-indsprøjtninger reducere forekomsten af rynker. 

Kosmetiske anvendelser af botox

Den primære brug af botox er, rynkereduktion i ansigtet, og få moden hud, til at synes umiddelbart yngre. 

Folk anmoder ofte om injektionerne i følgende områder af ansigtet:
Rynker mellem øjenbrynene, kaldet panderynker eller bekymringsrynker 

  • Rynker omkring øjnene, kendt som kragetæer 
  • Vandrette folder i panden
  • Linjer i mundvigene

Hvordan virker botox?

Botox er et nervegift. Disse stoffer retter sig mod nervesystemet og forstyrrer de nervesignaleringsprocesser, der stimulerer muskelsammentrækning. Stoffet forårsager midlertidig muskellammelse.

Botox virker ikke på fine linjer og rynker forårsaget af slaphed eller tab af fyldighed i ansigtet. Disse er kendt som statiske rynker. Statiske rynker omfatter linjer i kinderne, halsen og kæbeområderne. Botox virker på dynamiske rynker, kendt som rynker mellem brynene, vandrette linjer på panden og kragetæer omkring øjnene. Og få et ikke-defineret kæbelinje til synes mere markeret. Botox har udover at fungere som foryngende behandling, også til formål at ændre ansigtsudtrykket. 

Behandlingen er ikke permanent. Gentagne behandlinger er nødvendige for fortsat rynkereducerende virkning. De fleste oplever, at den muskelafslappende effekt af behandlingen varer i 3 til 4 måneder. 

For at enhver muskel kan trække sig sammen, frigiver nerverne en kemisk budbringer kaldet acetylcholin i det kryds, hvor nerveender møder muskelceller. Acetylcholin binder sig til receptorer på muskelcellerne og får cellerne til at trække sig sammen eller forkortes.
 
Injektionerne forhindrer frigivelsen af acetylcholin, som forhindrer muskelcellerne i at trække sig sammen. På den måde hjælper giftstoffet musklerne til at blive mindre stive. 

Botox summa summarum 
Fyldstoffet har kosmetiske og medicinske anvendelser. Det kan reducere forekomsten af rynker og hjælpe med at behandle visse lidelser relateret til nerve- og muskelsystemer.
 
Hvis du går med overvejelser om at prøve botox, er det en god idé at tale med en specialiseret på en skønhedsklinik om risici, omkostninger og andre overvejelser. 

Botox vs restylane. Er der overhovedet forskel?

Når man refererer til kosmetiske injektioner, kalder mange mennesker dem alle for ”Botox” , sådan som de kalder alle klæbende bandager “plaster”. Det er bare nemmere på den måde. Men ligesom band-aid blot er ét bandagemærke, er botox et specifikt mærkenavn, der kan injiceres – der er masser at vælge imellem: Juvederm, Restylane, Sculptra, Voluma, osv. 

Overvældet endnu? Vi føler dig. Der er god grund til at have så mange valgmuligheder – det betyder, at din behandling kan finjusteres for at få fantastiske resultater, der ser naturlige ud og holder i optimal tid. 

Restylane
Restylane er en form for hyaluronsyre, som er et naturligt forekommende molekyle, der findes i kroppen. Den kan prale af evnen til at fugte huden, mens den øger den samlede tæthed og volumen. Desværre falder dens tilstedeværelse med alderen

Behandlingsområder
Restylane bruges til at mindske rynker og fremhæve ansigtstræk. Restylanen kan løfte øjenbrynene og vende udseendet af sunkne øjne. (øjenløft) Restylane tilføjer også volumen, mens den udglatter huden omkring næse og mund (ansigtsløft

Resultater og bivirkninger
Restylane-behandlinger varer ofte alt fra seks til ni måneder, afhængigt af det behandlede område samt nærheden til knoglen. Bivirkninger kan omfatte mindre rødme og hævelse. 

Fordele og omkostninger
Restylane er velegnet til enhver hudtype og farve. Resultaterne er øjeblikkelige, og der er ingen risiko for allergisk reaktion.
Priserne svinger ml. 3000-9000,- 

Juvederm
I lighed med Restylane er Juvederm også en type hyaluronsyre, der bruger en anden molekylær teknik.

Behandlingsområder
Juvederm er ideel til at tilføje volumen til moderate eller svære ansigtsfolder. Den konturerer ansigtet og fremhæver kinder, hage og kæbe ved at udglatte hule områder.

Resultater og bivirkninger
Juvederm varer typisk omkring seks måneder med rødme, hævelse og blå mærker som de eneste bivirkninger.

Fordele og omkostninger
Smerter og hævelse er minimal, men resultaterne er øjeblikkelige. Juvederm er perfekt til enhver hudtype.
Priserne svinger ml. 3000-8000,- 

Her på siden kan du også få mere dybdegående information omkring både fillers, permanent hårfjerning, ansigtsbehandlinger m.m.