Ansigtsbehandlinger

Ansigtsbehandlinger med retinol

I jagten på en smuk, sund og glansfuld hud, går langt de fleste efter produkter- eller ansigtsbehandlinger, der er spækket med retinol. Jeg vil her give dig mere dybdegående information omkring hvad retinol er for noget, hvad det gør af underværker for din hud, og hvorfor du skal hoppe med på vognen, når det kommer til at prøve det ad!

Hurtige facts om retinol

TYPE AF INGREDIENS: Antioxidant
VIGTIGSTE FORDELE: Øger celleomsætningen, øger kollagenproduktionen og regulerer olieproduktionen.
HVEM BØR BRUGE DET: Generelt er alle, der ønsker at reducere tegn på ældning af huden. Retinol anbefales ikke til kvinder, der er gravide, planlægger at blive det eller ammer.1 Dem med eksem eller rosacea, der er blussende, bør ikke bruge retinol.
HVOR OFTE KAN OG SKAL DU BRUGE DEN: Start med to gange om ugen for at forhindre irritation. Fordi sollys deaktiverer retinol, påfør det om natten, efterfulgt af en fugtighedscreme. 
FUNGERER GODT MED: Fugtgivende rensemidler, niacinamid, hyaluronsyre og ceramider.
MÅ IKKE BRUGES MED: Kraftige skrubbecremer, astringerende midler, tonere, alfa-hydroxysyrer, beta-hydroxysyrer, benzoylperoxid og C-vitamin, da det kan irritere huden. 

Siden den første retinoid blev godkendt til acne i 1971, er disse lægemidler blevet hyldet af mange som en kur mod hudproblemer. Selvom retinoider måske ikke er svaret på enhver hudlidelse, er der talrige dokumenterede resultater. 

Retinol kan få din hud til at se og føles blødere, glattere og have en strålende glød. Det vil hjælpe med at mindske fine linjer og rynker og samtidig forbedre kollagenproduktionen.

Hvorfor vælge en ansigtsbehandling, der indeholder retinol?

Et af de mange bemærkelsesværdige aspekter ved retinol er, at det stimulerer hudcelleomsætningen, hvilket kommer til udtryk som en slags “eksfolierende” effekt. Kedelig og tør hud fortrylles til en ny, lysere og mere ensartet hud, bevæbnet med øgede niveauer af kollagen og elastin. Den tykkere hud er stærkere, glattere og har færre generelle ufuldkommenheder. Således kan selv relativt “problemfri” hud have udstrålende effekter fra retinol. 
 
Retinol findes i mange forskellige skønheds- og hudplejeprodukter, som du kan købe i håndkøb. Men da mange hudplejeprodukter ikke altid giver det ønskede resultat, da bl.a. hudtype spiller en afgørende rolle, er det bedst at rådføre sig med en dermalog inden du kaster dig ud i køb af en retinol-creme eller serum, da retinol også er et produkt der kan ordineres af hudlæger, og eksistere i forskellige styrker. 

Går du mon og overvejer at få lavet en ansigtsbehandling?

Ansigtsbehandling

Hvis du går og drømmer om at sætte det høje tempo ned, og finde et sted, hvor der er mulighed for at snige sig væk fra hverdagen?  Lokker tanken om at læne sig tilbage, flade ud og gå ned i gear, samtidig med at du bliver forkælet? Så er en ansigtsbehandling den helt rigtige løsning for netop dig.

Udover at blive plejet omhyggeligt om; får du her vores top 10 grunde til hvorfor at få udført ansigtsbehandlinger hos en skønhedsklinik er det værd!

Din hud er dit største organ. Det fungerer som en barriere, der beskytter din krop mod skadelige elementer. En god ansigtsbehandling (og ansigtsmassage) kan hjælpe med at udglatte fine linjer og fremme kollagenproduktionen, som er hudens byggesten (for at forhindre for tidlig aldring, rynker og tab af elasticitet) En hudanalyse hos kosmetologen er en oplagt start til at få afklaring med hvad netop din hud har brug for. 
1. En god ansigtsbehandling (og ansigtsmassage) kan hjælpe med at udglatte fine linjer og fremme kollagenproduktionen, som er hudens byggesten (for at forhindre for tidlig aldring, rynker og tab af elasticitet) En hudanalyse hos kosmetologen er en oplagt start til at få afklaring med hvad netop din hud har brug for. 

2. Ansigtsbehandlinger giver dig mulighed for at slappe af. Effekten af berøring, massage, korrekt teknik og professionelle produkter, har en helende effekt på sjælen. Vi kalder ansigtsbehandlinger “afslappende med fordele”. Hvem vil ikke gerne have afspænding og smuk glødende hud på samme tid?
 
3. Ansigtsbehandlinger bremser ældningsprocessen. De giver din hud mulighed for at føles sundere, glattere og se mere strålende ud.
 
4. Ansigtsbehandlinger reducerer fine linjer, pigment- og alderspletter og lindrer dehydreret hud. Med disse fordele får ansigtsbehandlinger os til at få det bedre med vores hud.  
 
5. Med brug af eksfoliering, massage og indtrængning af næringsstoffer og antioxidanter ungdommeliggør ansigtsbehandlinger huden. Vi vil alle ældes, men vi kan gøre det langsommere med glødende, fast og hydreret hud. 
6. Ansigtsbehandlinger giver dyb(ere) eksfoliering, end du kan opnå derhjemme. Eksfoliering med salicylsyre udglatter huden, og lader den absorbere hudpleje produkter som fugtighedscreme eller serum bedre.  
 
7. Ansigtsbehandlinger renser affaldsstofferne under huden, der kan forårsage rødme, hævelser og væskeophobning ved at stimulere lymfe-systemet, der ligger lige under huden. Ansigtsbehandlinger hjælper også med at afgifte din hud. Noget din hud vil takke dig for, da den bliver udsat for bl.a. en masse co2 og uv-stråling dagligt. 
 
8. En ansigtsbehandling renser porerne på et meget dybere niveau. I lighed med en god tandrensning er det, hvad en ansigtsbehandling kan gøre for huden/porerne. Selv ikke-fedtet hud kan bruge en god dybderens. Udtrækninger/udrensning af porerne kan hjælpe med at opretholde en klar hud, stoppe dannelse af akne, samt kan hjælpe med at ændre porernes størrelse, fra synlige, til ikke-synlige. Ofte, så kan porerne begynde at strække sig og udvide sig med ophobning af olie og snavs. Vil du have bugt med store og synlige porer, så er en ansigtsbehandling det bedste du kan kaste dig over!
 
9. En af de professionelt uddannet kosmetologer rundt om i landet, har mulighed for at rådgive dig om de rigtige produkter, du bør bruge derhjemme. Dette alene er investeringen værd, da hudplejeindustrien kan være et svært (og dyrt) område at navigere i. 
 
10. Ansigtsbehandlinger er ikke et mirakel på 50 minutter, men de giver dig en frisk start på en sundere og afbalanceret hud. Regelmæssige ansigtsbehandlinger vil hjælpe dig med at opretholde optimal hudsundhed. 

Du kan også læse om mange flere skønhedsbehandlinger på vores skønhedsblog, blandt andet om fillers, permanent hårfjerning, botox mv.